FEDOR VICO – DEREŠ

16.11.2004 Celý región

Meno prešovského výtvarníka Fedora Vica (1944) je už neodmysliteľne späté so ŠG v Prešove a medzinárodnou súťažou na tému pivo. Tentoraz však budú priestory ...
Meno prešovského výtvarníka Fedora Vica (1944) je už neodmysliteľne späté so ŠG v Prešove a medzinárodnou súťažou na tému pivo. Tentoraz však budú priestory prízemia a chodby vyhradené samostatnej autorskej výstave.

Pri príležitosti životného jubilea autora pripravila ŠG výstavu „ zbojníckeho seriálu“ kreslených vtipov pod názvom Dereš. Fedor Vico začal s karikatúrou už ako študent ma Strednej škole umeleckého priemyslu v Bratislave. V spolupráci s časopisom Roháč vznikol nápad vytvoriť postavu Jánošíka, ktorého realizoval dlhoročne pod názvom Dereš Fedora Vicu. Prvá výstava Dereša sa konala v Prešove ešte v roku 1968. Kolekcia pôvodných kresieb je doplnená aj o neskoršie kresby z obdobia 80-tych a 90-tych rokov. Návštevníci sa budú môcť znovu presvedčiť, že jednotlivé satirické postrehy a komentáre autora sú stále rovnako aktuálne ako v dobe svojho vzniku. Výstavu môžete navštíviť v priestoroch Šarišskej galérii v čase 18.11. 2004 – 9.1. 2005.
 

Vyberte región